Blogginlägg

Implementera HR-system

Posted August 7, 2018 Perbrolin

Cecilia Westerholm, CHRO på dataanalysföretaget Bisnode med verksamhet i 19 länder, ger oss tre tips, i podden HR-chefen, på vad du bör tänka på inför du ska implementera ett HR-system.

Skapa engagemang för projektet tidigt i andra delar av organisationen. Att involvera t ex inköp, it, legal så underlättar du arbetet framöver. Bjud in andra så att många är engagerade i frågan och förstår vikten av det man ska göra.

Ena ledningsgruppen. Alla i ledningsgruppen måste vara med på projektet och se värdet för företaget. Lyckas du med det så får du den hjälp du behöver när du stöter på problem under resans gång.

Gör inte en massa anpassningar. När du upphandlar system så utgå ifrån systemet och ändra hellre i de interna processerna. System är flexibla idag så visst anpassar och förändrar man en hel del men gå inte för långt så ni får problem ni själva måste fixa.

Lyssna på Cecilias tankar och erfarenheter i podden HR-chefen som finns där poddar finns eller på den här länken https://bit.ly/2lQxty9.

KONTAKT

Nätverk för HR-direktörer, HR-chefer och HR Business Partners.

Skapar värde genon nätverkande.

Per Brolin

Per Brolin

Tel: 0704 - 78 45 24
per.brolin@hr-natverk.se

Svenska HR-nätverket AB
Org. Nr. 556743-1977
c/o Brolin
Framnäsbacken 1
171 66 Solna