Blogginlägg

HR-trender 2019

Posted December 19, 2019 Perbrolin

Här är några av de trender inom HR jag sett under året.

Samarbete är hett. Alla pratar om hur de kan få till ett bättre samarbete på alla nivåer, mellan funktioner och i team. Hur organiserar man sig för bättre samarbete? Hur belönar vi samarbete? Hur bör vi samarbeta för ökad innovation och förbättrad lönsamhet? Hur kan vi samarbeta så vi blir mer flexibla och snabbare? 

Lärande är hett. Alla behöver lära nytt, det ska gå snabbt och ske kontinuerligt. Många har börjat ifrågasätta gamla lösningar och ser på nya alternativ. Hur organiserar vi oss för att underlätta lärandet? Hur ger vi utrymme för lärandet? Vilka alternativa och nya sätt finns det som kan stötta lärandet?

Självledarskap är hett. Oavsett vilket ord man använder så organiserar sig, utbildar och uppmuntrar fler företag än tidigare till ett ökat ansvarstagande på medarbetarnivå. Men utmaningen är stor.

HR är hett. Fler än någonsin tidigare inser att HR:s roll är avgörande för företagets framgång. Och de som inte har svar på frågan ”Hur attraherar, rekryterar, utvecklar, behåller eller avvecklar vi medarbetare?” när konkurrenterna har det, förlorar såklart.

KONTAKT

Nätverk för HR-direktörer, HR-chefer och HR Business Partners.

Skapar värde genon nätverkande.

Per Brolin

Per Brolin

Tel: 0704 - 78 45 24
per.brolin@hr-natverk.se

Svenska HR-nätverket AB
Org. Nr. 556743-1977
c/o Brolin
Framnäsbacken 1
171 66 Solna