Blogginlägg

Nätverksträff – Det nya normala

Posted September 12, 2020 Perbrolin

I fredags var det nätverksträff för ett gäng nordiska HR-chefer. Vi sågs visserligen via Teams innan sommaren men nu var det på riktigt. I det nya normala. Fyra HR-chefer i konferensrummet (för 24 pers!!!) och tre via länk (en från kontoret, en från hemmet och en från lantstället).

Och vad pratade vi om då? Om det nya normala såklart!

Vad tycker medarbetarna, cheferna och ledningen att jobba hemifrån? Ganska olika. Inom varje grupp. Och mellan företag.

Hur har medarbetarens produktivitet påverkats? Ganska olika. För medarbetare är olika, har olika livssituation och olika jobb. Och har olika chefer.

Hur har ledarskapet påverkats? Kraven har höjts. Och cheferna med stort utrymme för utveckling har fortfarande det fortfarande dåliga och de bra cheferna är fortfarande bra. Gapet har snarare ökat.

Vad tycker HR-cheferna själva då? Många tycker det är extra spännande att vara HR-chef just nu när det dyker upp mycket nya frågor att hantera. Ingen tvivlar på sitt värde för företagets framgång.

Och vad tycker jag själv då? Att leda en nätverksträff är som att gå på en riktigt bra utbildning. Jag får fråga hur mycket jag vill (även om jag inte får en syl i vädret ibland), jag får många olika perspektiv på en fråga (många HR-utmaningar har ju inga enkla svar) och jag blir utmanad till att tänka nytt.

KONTAKT

Nätverk för HR-direktörer, HR-chefer och HR Business Partners.

Skapar värde genon nätverkande.

Per Brolin

Per Brolin

Tel: 0704 - 78 45 24
per.brolin@hr-natverk.se

Svenska HR-nätverket AB
Org. Nr. 556743-1977
c/o Brolin
Framnäsbacken 1
171 66 Solna