Blogginlägg

Inspirationsdagen 2024

Posted June 10, 2024 Perbrolin

Inspirationsdagen återkommer för tionde gången med fem spännande föreläsningar och ett riktigt bra nätverkande. Förra året deltog 160 personer.

Så här ser schemat ut för Inspirationsdagen:

08.15–08.45 Registrering

08.45–09.15  Charlotte Mattfolk – AI, människan & hur vi kommer att leva våra liv

Hur förändras vår roll som människor – och är det robotar som blir människor eller tvärtom? Hur kommer AI att förändra hur vi styr företag och digitaliserar strategi och kompetens? Vad innebär den utveckling vi står inför för hur vi kommer att leva våra liv?

Charlotte Mattfolk är entreprenör och managementkonsult med specialisering inom framtidsstudier, digitalisering, AI och att driva innovation och transformation. Med sin långa erfarenhet och förmåga att måla upp framtiden och dess möjligheter har Charlotte liknats vid Hans Rosling och hans sätt att visa nya perspektiv på världen. Charlotte syns titt som tätt i SVT Morgonstudion som framtidsexpert. Hennes credo har alltid varit att våga bryta mönster, tänka i nya banor, utmana sanningar och konkret prova nya angreppssätt för att skapa framtidssäkrade hållbara företag. Hon har en stark passion för att förstå omvärlden och driva förändring som är positiv för både medarbetare, kunder och företag. Charlotte har en Master i Internationell ekonomi från Uppsala universitet, en Bachelor från Institut Supérieur de Gestion i Paris och är certifierad inom Artificiell Intelligens på MIT i USA.

09.20–09.50 Matti Klasson – Datadriven ledarutveckling

Upplev kraften av data och AI för att ta era ledare till nästa nivå! Lyssna när Matti delar med sig av sina erfarenheter av datadriven chefsutveckling. Med bakgrund från ledande tech-bolag inom gaming, streaming och edtech (King, Viaplay och Labster) kommer Matti att guida er genom innovativa metoder för att stärka och förbättra era chefer med data.
Matti har en gedigen erfarenhet av att använda data för att optimera ledarskap och organisationsutveckling. Under denna inspirerande session kommer han att dela konkreta exempel på hur ni kan använda dataanalys för att identifiera styrkor och utvecklingsområden hos era chefer. Genom att implementera dessa insikter kan ni förbättra beslutsfattandet, främja en kultur av kontinuerlig förbättring och säkerställa att era ledare är rustade för framtidens utmaningar.

09.50–10.20 Fika och nätverkande

10.20–10.50 Pirjo Unnerstad – Psykologisk trygghet i praktiken

Hur skapar man psykologisk trygghet inom ett företag? Vad krävs för att man verkligen ska lyckas? Låt dig inspireras av Pirjo Unnerstad, en visionär HR-chef som har varit en central figur i Ikano Bostads resa mot psykologisk trygghet. Pirjo kommer att dela med sig av deras erfarenheter, från de allra första stegen till idag flera år senare. Med konkreta exempel, kommer hon att belysa de utmaningar de mött på vägen och förklara varför mod och affärsfokus är avgörande för att nå framgång.

10.55–11.25 Svante Randlert – De 10 förmågorna som förenar 100 framgångsrika ledare

Vilka förmågor förenar framgångsrika ledare? Vad kännetecknar en genuint klok person? Hur kommer det sig att vissa uppnår fantastiska resultat?
Svante Randlert har ägnat sitt liv åt den frågan. Han har nyligen besvarat de frågorna i sin nya bok Klokfaktorerna. Boken innehåller en mix av 100 djupintervjuer med framgångsrika ledare inom näringslivet, politiken och civilsamhället.

Svante Randlert är en av Nordens mest anlitade föreläsare när det kommer till att attrahera, engagera och utveckla rätt medarbetare. Han har varit nominerad till både Stora Talarpriset och Årets Talare i kategorin årets genombrott. Han är även grundare av ledarutvecklingstjänsten Wisory och podden Chefssnack, där han under flera år intervjuade Sveriges vassaste ledare. Svante har givit ut böckerna Drömarbetsgivaren (2017), Drömledarskapet (2020) samt Klokfaktorerna (2024)

11.30–12.00 Mona Riabacke – Att fatta beslut i en värld full av osäkerhet

Låt dig inspireras till att fatta klokare beslut och stärkas i er roll som HR. I en allt mer komplex värld är det allt viktigare att förstå hur vi människor i grunden fungerar för att kunna fatta kloka beslut när vi ställs inför utmaningar och nya situationer. Framtiden har mer att göra med de beslut du tar idag än om framtiden. Med en bakgrund från såväl forskning om beslutsfattande som praktisk erfarenhet som konsult, driver Mona sedan 2011 Riabacke & Co där hon hjälper företag och organisationer att utvecklas inom ledarskap och beslutsfattande i en snabbt föränderlig värld. Hon driver sedan 2017 den populära näringslivspodden Beslutspodden.

12.10–13.10 Gemensam nätverkslunch

Plats: Convendum, Flemminggatan 18, Stockholm
Datum: 18 oktober
Kostnad: 4 000 kr exkl. moms. Är du med på HR-frågan betalar du bara 3000 kr ex moms. Nätverksdeltagare i Svenska HR-nätverkets nätverksgrupper deltar utan kostnad. Anmälan sker till per.brolin@hr-natverk.se.

Villkor: Inspirationsdagen har inga sponsorer och eller säljare på plats. Har du en säljande roll gentemot HR kan du alltså inte anmäla dig. Betalning sker via faktura eller kort i oktober. Får du förhinder och avanmäler dig före 11 oktober betalar du inget alls men därefter sker ingen återbetalning.

KONTAKT

Nätverk för HR-direktörer, HR-chefer och HR Business Partners.

Skapar värde genon nätverkande.

Per Brolin

Per Brolin

Tel: 0704 - 78 45 24
per.brolin@hr-natverk.se

Svenska HR-nätverket AB
Org. Nr. 556743-1977
c/o Brolin
Framnäsbacken 1
171 66 Solna