Inspirationsdagen 18 oktober 2019

 

08.30–09.00 Registrering

09.00–09.10 Per Brolin, Svenska HR-nätverket, hälsar välkomna.

09.10–09.55 Bitte Ferngren, HR-direktör, RSA Scandi

Hur lyckas man att driva förändring framgångsrikt på ett traditionellt företag i en reglerad bransch? Och hur bygger man en HR-funktion som kan stötta den förändringen?

När Bitte Ferngren, HR-direktör RSA Scandi (Trygg Hansa), kom till bolaget för fyra år sedan hade man precis påbörjat en omfattande förändringsresa som skulle komma att omfatta allt från omorganisering med kraftig minskning av FTE’er, omlokalisering till färre orter, outsourcing av affärsprocesser, digitalisering i form av robotisering, automatisering osv. Bitte fick i uppdrag att bygga en HR funktion som skulle stötta verksamheten i den resan, men att också göra det med en billigare och mindre HR funktion än tidigare. Du får ta del av Bittes tankar och erfarenheter, framgångar och motgångar från resan från ett mycket traditionellt och hårt reglerat företag till ett modernt företag med en affärsstödjande HR-funktion i toppklass.

09.55–10.25 Fika och nätverkande

10.25–11.10 Lisa Vik, HR-chef, Tenant & Partner

Vad händer när en organisation slopar hierarkier, tar bort chefer och ledningsgrupper över en natt? Vilka är hörnstenarna för att få en självledande organisation att fungera? Hur påverkas HR:s roll?

För Lisa Vik och de andra medarbetarna på Tenant & Partner har de senaste 3 åren varit en förändringsresa där de trots 20 år med bra vinstmarginaler och tillväxt samt 10 år av topplaceringar på Great Place to Works lista vände upp och ner på allt för att hitta en organisation som agerar utifrån det som känns naturligt. Ta del av både framgångar och motgångar i Lisas och Tenant & Partners resa mot en självledande organisation och lyssna till en personlig berättelse om hur HR:s roll också förändras i en icke hierarkisk organisation.

11.15–12.00 Anna Wenner, SVP HR och kommunikation, Skanska Sverige

Hur driver man ett framgångsrikt mångfalds- och inkluderingsarbete i Sveriges största byggföretag och i en bransch som under många år betraktats som både konservativ och mansdominerad? Vilka strategier och åtgärder har fungerat väl och vilka har fallerat? 

Skanska Sverige har under de senaste åren lyckats med att markant öka antalet kvinnor i ledande befattning och nått framgångar med att skapa en starkt värderingsstyrd och inkluderande kultur.

Anna Wenner, HR-direktör i Skanska Sverige berättar om framgångsfaktorer och hinder på vägen och hur ledningens starka engagemang flyttat fram positionerna rejält under kort tid. Drivkraften är viljan att spegla samhället vad gäller mångfald, använda inkluderande ledarskap för innovation och skapa nya affärer och att vara en plats där alla helt enkelt får vara sig själva. HR visar vägen i denna resa.

12.00–13.00 Nätverkslunch med spännande bordsplacering

13.10–14.00 Linus Jonkman, f.d. Head of P&O, Prisjakt

Hur bygger du en livskraftig företagskultur från ett blankt papper? Varför blir de uttalade värderingarna oftast inte mer än en glättig plansch i receptionen?

När Linus Jonkman tog rollen som Head of People and Organisation på Prisjakt för sex år sedan fann han en organisation som var mycket stolt över sin produkt. Men det var också den enda gemensamma nämnaren -personalpolitik och ledarskapsfilosofier spretade åt alla håll. Värderingar och kultur var ord som inte berörts tidigare. Av sin VD fick han carte blanche att bygga en “unik och gemensam medarbetarupplevelse”. Med sin otraditionella bakgrund valde han att ta sig an uppgiften på sitt eget speciella vis.

Linus kommer tala om hur organisationsutveckling kan ske organiskt med kulturen som rättesnöre. Han kommer också belysa varför kultur är ett rekryteringsverktyg och varför engagemang kräver en stor förståelse för Katter.

14.00–14.30 Nätverksdiskussioner och fikabuffé

14.30–15.15 Fråga expertpanelen: Agil HR

Katarina Starendal, Iver, Leila Ljungberg, fd. Volumental, Frida Mangen, Agila HRpodden är alla pionjärer inom Agil HR och har använt sig av agila principer i sina jobb som HR-chefer under lång tid. Nu får du i publiken chansen att fråga om allt som du vill veta om Agil HR i praktiken.

15.30–17.00 Mingla med dina nya HR-kompisar i baren

Röster från tidigare HR-dagar

”Den enda inspirationsdagen jag prioriterar och även denna gång blev jag överhettad av inspiration och fick, genom att lämna vardagen, få perspektiv och reflektionsutrymme, massor av intressanta idéerna som jag nu ska realisera!”

”Vilken kanondag! Bra föreläsare, bra blandning och intressanta ämnen. Jättebra arrangerat med färger och bordsnummer – mycket genomtänkt!!”

”Var skeptisk innan till det ”strukturerade” minglandet och lunchandet, men så här i efterhand så var det mycket trevligt och ett väldigt bra sätt att få igång samtal som kanske inte annars hade hänt. Tummen upp!”

”Både jag och min kollega möttes idag med ett ”Fan, vad grymt det var i fredags!” så överlag grymt bra!”

Datum: Fredagen den 18 oktober kl. 08.30-15.30.

Plats: Scandic Hotel Alvik. Fri parkering. 3 min till tunnelbana och tvärbana.

Pris: 2 500 kr ex moms. Vid återbud få full återbetalning fram till och med den 11 oktober. Därefter sker ingen återbetalning.

Anmälan: Maila namn, roll och företag till anmalan@hr-natverk.se

Viktigt: Inspirationsdagen är för dig som arbetar som HR-direktör, HR-chef, HR Business Partner, HR-specialist, HR-generalist eller i motsvarande roller. Personer i säljande roller kan tyvärr inte anmäla sig till Inspirationsdagen.

KONTAKT

Nätverk för HR-direktörer, HR-chefer och HR Business Partners.

Skapar värde genon nätverkande.

Per Brolin

Per Brolin

Tel: 0704 - 78 45 24
per.brolin@hr-natverk.se

Svenska HR-Nätverket AB Box 1117
171 22 Solna